Joves que deixen d’estar tutelats per l’administració

Actualment, a Catalunya hi ha 5.3 infants per cada 1000 que estan tutelats, segons dades de la Direcció d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. Quan aquests arriben als 18 anys, passen a ser extutelats. Es tracta de joves provinents de famílies desestructurades que estan sota el paraigua de l’administració, en aquest cas de la Generalitat, fins que compleixen els 21 anys. Tenen un camí molt més difícil que la resta de joves per aconseguir emancipar-se i gaudir d’una autonomia econòmica que els permeti desenvolupar-se professional i socialment.

Avui a ‘Stock de Ràdio’ comptem amb la presència de quatre joves extutelats perquè ens expliquin la seva història i la seva experiència en el sempre difícil camí de la vida.

Quim Ortí i Manolo Garrido conversen amb Giya Rahman…, un jove de 22 anys, originari de Bangladesh que actualment està fent un grau superior en integració social, de Rony Nuruzaaman, també de Bangladesh i de 22 anys que ha estudiat un grau mig en restauració. També ens acompanyen Carlos Paitovi, que té 19 anys, és de Torroella de Montgrí, està cursant un Grau Superior de Socorrisme, i de Erna Leiwald de 22 anys, que està estudiant un Grau Superior de Joieria. Tots cinc membres de la Unió de Joves Extutelats de Catalunya- UJEC

Etiquetas: , , , , , ,