Les coses de la vida a càrrec de Jordi Serrano

A ‘Stock de Ràdio’ us hem preparat una estona de reflexió i serena conversa amb Jordi Serrano, rector de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya – UPEC, sobre les coses de la vida.

Com a la cançó dels Sex Pistols, als darrers temps es comença a dibuixar una situació de no futur en alguns segments de la població. Això fa que comenci a circular que, són diversos agents els que m’ho han fet saber, es detecten consums de drogues que semblaven eradicades com l’heroïna. Si la crisi dura, i tot sembla indicar que serà així, augmentarà la desesperança dels joves. Quan la gent no té futur i no té diners viatja amb les drogues més barates.

En un dels capítols dela serie ‘Sí ministre’, de 1980, quasi quaranta anys, el Ministre de Sanitat, descobreix astorat que hi ha un hospital acabat d’inaugurar que no accepta pacients,
No és estrany que Sir Humphrey diu que és per estalviar, Ara amb les politiques neoliberals això ja no és l’excepció sinó la norma.

A Catalunya tenim molts partits d’esquerres, el PSC, ICV, EUiA, ERC, CUP, ECP, Guanyem Barcelona. Podem Catalunya… Trobo sorprenent que en un moment en què els neoliberalisme vol acabar amb qualsevol mínima contestació al sistema capitalista, tinguem a tantes opcions.

«El que fa més por de la persona diferent no és la seva diferència, sinó que s’assembli a nosaltres. Reconèixer això voldria dir que avui ets tu foraster, però demà ho podria ser jo» de Said El Kadaoui. Alguns fins i tot ens sentim estrangers a casa nostra.

Etiquetas: , , , , , ,