Universitat Progressista d’estiu de Catalunya

Manolo Garrido conversa a ‘Stock de Ràdio‘ amb Jordi Serrano per conèixer les novetats de la nova edició de la Universitat Progressista d’estiu de Catalunya – UPEC

«La Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya) (UPEC) és una universitat d’estiu espanyola d’àmbit català creada l’11 de novembre de 2004 per un grup de persones compromeses amb les polítiques de progressistes, d’esquerres i catalanistes i vinculades als àmbits social, intel·lectual, polític i acadèmic de Catalunya per tal de reunir anualment a alumnat i professorat, intel·lectuals i artistes.

Aquest grup estava format per: Carles Martí, Dolors Camats, Francesc Trillas, Isabel Ribas, Jaume Collboni, Joffre Villanueva, Jordi Miralles, Jordi Serrano, Jordi Vilardell, Josep Fontana, Lourdes Rius, Oriol Illa, Raimon Obiols, Santiago Castellà, Vicenç Navarro , Xavier Bretones i Xavier Ferrer.

Compta amb el suport de fundacions i joventuts de diverses organitzacions d’esquerres catalanes, com les de l’PCC, EUiA, ICV, PSC o CCOO, i de gran varietat d’associacions i moviments socials que tenen com a objectius promoure la justícia social, el laïcisme, el republicanisme i la pau. Es tracta d’un projecte que s’inspira en la tradició de les Universitats Populars per a obrers que van existir a Catalunya durant la II República Espanyola.

L’entitat es configura com un espai de trobada, reflexió i estudi sobre aquells temes que preocupen als sectors socials democràtics i d’esquerres: la immigració, l’abstenció electoral, la memòria històrica, el canvi climàtic, l’habitatge, la perspectiva de gènere, etc. Al llarg de les seves edicions s’ha constitudio com un espai d’intercanvi entre ponents i participants, combinant la reflexió i l’aprenentatge. La finalitat última és plantejar propostes per als reptes que té Catalunya i, poder així, establir les bases per construir una societat millor.

La Universitat Progressista d’Estiu se celebra anualment a Barcelona, ​​al districte de Ciutat Vella, seu de nombrosos centres universitaris i d’organitzacions no governamentals amb vocació formativa.»

Etiquetas: , , , ,